Verifierar din identitet

På Airbnb arbetar vi ständigt med att göra vår community så säker som möjligt för alla. Genom att tillhandahålla din identifieringsinformation hjälper du till att bygga förtroende inom vår community. Därför kan vi komma att be om en officiell ID-handling eller att du bekräftar ditt juridiska namn och lägger till din adress innan du bokar en vistelse eller upplevelse, eller blir värd.

Kolla in vår sekretesspolicy om du vill ha mer information.

Så fungerar det

Värdar kan be sina gäster att tillhandahålla en officiell ID-handling för att boka ett boende eller en upplevelse. Och ibland kommer vi att be om ett ID för att hjälpa oss att kontrollera att någon är den de utger sig för att vara. Oavsett anledning så kommer din ID-handling aldrig att delas med någon annan som använder Airbnb.

Bekräfta din identitet

När du blir ombedd att bekräfta din identitet måste du lägga till antingen ditt juridiska namn och din adress eller skicka ett foto av ditt officiella ID. Detta kan vara ett körkort, pass, ID-kort eller visum. Om du behöver återvända vid ett senare tillfälle och slutföra processen för att bekräfta din identitet, går det bra, du kan fortsätta där du slutade.

Ibland kommer vi att be dig att ta ett nytt foto av dig själv. Detta skiljer sig från din profilbild, vilken du också kan bli ombedd att tillhandahålla.

Att ha slutfört denna process ska inte ses som ett godkännande av en värd eller gäst, en garanti för en användares identitet, eller en försäkran om att interaktion med den aktuella användaren kommer att vara trygg. Använd alltid ditt eget omdöme och följ våra trygghetstips för gäster och värdar.

Andra sätt som vi verifierar din identitet

I vissa fall kanske du inte behöver lägga till en officiell ID-handling. Vi bekräftar att du är den du utgör dig för att vara när du lägger till ditt juridiska namn och din adress (detta ska matcha den adress dit du får bankdokument eller räkningar för el och vatten). Vi kommer att matcha denna information med säkra tredjepartsdatabaser.

Vad som delas med din värd

Vi delar aldrig din ID-handling med någon annan som använder Airbnb. Vi tillhandahåller inte värdar fotot av ditt ID, fotot du tar av dig själv som en del av ID-verifiering eller din adress.

Vi delar dock:

• Förnamnet i ditt ID
    • Om du är över eller under 25 år
    • Om din ID-handling har lagts till
    • Din profilbild och ditt profilnamn

Läs mer om sekretess och hur vi använder fotomatchning för att hålla vår community säker.

Lagring och borttagning av fotot på din ID-handling

Lagringen av ditt ID-foto styrs av vår Sekretesspolicy, som beskriver våra ansträngningar för att skydda din information.

Vi rekommenderar att du inte tar bort fotot av ditt ID. Om du gör det avbokas alla kommande bokningar. Du kan dock ta bort fotot av ditt ID 90 dagar efter det att du har slutfört din senaste bokning. Gå till Personlig information i dina Kontoinställningar. BredvidOfficiellt ID väljer du Ta bort.

En sista sak, ibland kan vi använda ID-informationen för att köra bakgrundskontroller.