Stjärnbetyg för värdar

Förutom skriftliga omdömen är stjärnbetyg ett snabbt sätt för gäster att ge dig feedback. Gäster kan betygsätta en vistelse eller upplevelse i kategorier från 1 till 5 stjärnor.

Kategorier för stjärnbetyg

De kommer att betygsätta sina vistelser i följande kategorier – ha dem därför i åtanke när du förbereder inför din nästa gäst:

• Övergripande upplevelse: Hur var det?
  • Renlighet: Motsvarade boendet våra standarder?
  • Noggrannhet: Var det korrekt representerat i annonsen med aktuella foton och korrekt information?
  • Incheckning: Var det enkelt?
  • Kommunikation: Svarade värden på meddelanden utan dröjsmål?
  • Plats: Gjordes gästen uppmärksam på säkerhet, transport, sevärdheter och särskilda omständigheter såsom buller eller andra situationer som kan påverka deras vistelse?
  • Värde: Var det värt priset?
  • Bekvämligheter: Var allt som utlovats i annonsen tillgängligt i boendet och i gott skick?

Observera att Övergripande upplevelse är en specifik kategori där gäster lägger till ett betyg, det är inte ett genomsnittligt betyg på de andra kategorierna.

Positiv feedback för ett betyg

Om en gäst väljer ett positivt betyg (4 eller 5) kommer hen att ha möjlighet att välja vad som stack ut för hen. Om gästen till exempel väljer fem stjärnor för incheckning erbjuds möjligheten att välja saker hen gillade, till exempel "Lätt att hitta" eller "Personligt välkomnande".

Negativ feedback för ett betyg

Om en gäst väljer tre stjärnor eller mindre för en kategori kommer hen att få välja bland en annan uppsättning alternativ för att berätta vad som hänt. Under exempelvis incheckning skulle hen få alternativ som "Svårt att hitta" eller "Otydliga instruktioner." När en gäst väljer tre stjärnor eller mindre måste hen välja bland dessa alternativ för att gå vidare.

Vill du förbättra ditt betyg? Läs mer om hur du skapar vistelser som får bra omdömen eller få tips från inredningsdesigner och Superhosts.

Var gäster hittar ditt boendes betyg

När minst tre gäster betygsatt din annons visas genomsnittet av deras övergripande betyg nära titeln i sökresultaten och i själva annonsen. Genomsnittliga betyg per kategori visas bredvid omdömena. Förhandsgranska din annons för att kolla in läget.

Kontrollera dina stjärnbetyg

Kontrollera stjärnbetyg på datorn

1. Klicka på Idag och sedan på Meny
  2. Klicka på Insikter
  3. Klicka på Omdömen eller, om du har professionella värdverktyg, gå till Resultat och klicka på Kvalitet

Så rangordnas omdömen

Omdömen rangordnas i kronologisk ordning och efter relevans, vilket kan ta hänsyn till faktorer såsom läsarens språk och bosättningsland. Läs mer om hur omdömen ordnas eller sorteras och hur vi strävar efter att göra omdömen och betyg mer rättvisa och korrekta.