Avaktivera eller radera ditt konto

Vi vill så klart inte att du ska lämna oss, men om du har bestämt dig för att lämna Airbnb har du ett par alternativ. Du kan tillfälligt avaktivera ditt konto, vilket gör att du kan återaktivera det senare, eller så kan du radera det permanent.

Vad händer när du avaktiverar ditt konto?

Om du är värd har du också möjlighet att avaktivera en annons utan att avaktivera hela ditt konto. Funderar du fortfarande på att avaktivera ditt konto? Då händer det här:

• Din profil kommer att döljas
  • Dina annonser kommer att döljas om du är värd
  • Vissa uppgifter, som dina omdömen, kan fortfarande vara synliga för andra
  • Airbnb behåller dina kontouppgifter så att du kan återaktivera kontot i framtiden

Kontakta oss om du vill återaktivera ditt konto.

Om du är värd har du också möjlighet att avaktivera en annons utan att avaktivera hela ditt konto.

Avaktivera ditt konto

1. Gå till Konto > Inloggning och säkerhet

2. Under Konto, klicka på Avaktivera

3. Välj en anledning till att du avaktiverade ditt konto

4. Klicka på Fortsätt

5. Klicka på Avaktivera konto

Hur fungerar kontoradering?

När du stänger och raderar ditt konto permanent:

• Vi kommer att verifiera din identitet i säkerhetssyfte innan din begäran om radering godkänns
  • När din begäran väl har behandlats kommer dina personuppgifter att raderas permanent, med undantag för viss information som vi lagligen måste eller har tillåtelse att behålla, vilket beskrivs i vår sekretesspolicy.

När ditt konto väl har raderats kan du inte återaktivera det, återställa några uppgifter eller få åtkomst på nytt. Du kommer att behöva skapa ett nytt konto om du vill använda Airbnb igen. Läs mer om hur du utövar dina rättigheter som registrerad.

Radera ditt konto

1. Gå till Konto > Sekretess och delning
  2. Under Hantera din kontoinformation klickar du på Radera ditt konto
  3. Välj vilket land du bor i
  4. Välj en anledning till att du avaktiverade ditt konto
  5. Klicka på Nästa
  6. Klicka på Radera konto

Alternativt kan du radera ditt konto genom att gå till Hantera dina uppgifter.

Obs: Andra policyer och förfaranden gäller för användare på det kinesiska fastlandet. Kontakta oss för mer information.