Vad behöver jag veta innan jag deltar i en upplevelse över webben via Zoom?

Zoom är en molnplattform från tredje part för videokonferenser och kan användas på vanliga datorer, surfplattor och mobila enheter.

Systemkrav och internetanslutning

Innan du deltar i din upplevelse måste du se till att din enhet uppfyller systemkraven för Zoom och testa din internetanslutning genom att delta i ett testmöte.

Om du vill veta mer om systemkraven för en vanlig dator kan du läsa artikeln i Zooms hjälpcenter om systemkrav för PC, Mac och Linux. Om du vill veta mer om systemkraven för mobila enheter kan du läsa artikeln om systemkrav för iOS, iPadOS och Android. För att testa din internetanslutning kan du delta i ett testmöte.

Skydda din integritet när du använder Zoom

Din integritet är viktig för oss. Här är de steg vi har vidtagit för att hjälpa till att skydda din integritet under upplevelser över webben, tillsammans med tips för hur du skyddar din integritet när du använder Zoom. Om någon av följande inställningar inte kommer att tillämpas för din upplevelse meddelar vi dig innan du bokar.

Hur Airbnb hjälper till att skydda din integritet när du använder Zoom:

• Ett slumpmässigt, lösenordsskyddat mötes-ID skapas för varje upplevelse
  • Upplevelser kan inte spelas in via Zoom
  • Gästers kameror är avstängda när de ansluter till Zoom-mötesrummet
  • Gäster kan inte dela sina skärmar under upplevelsen
  • Gäster kan inte chatta direkt med andra gäster via Zoom
  • Filer kan inte överföras via Zoom
  • Funktionen "väntrum" är aktiverad som standard, vilket gör det möjligt för värdar att släppa in gäster individuellt i Zoom-mötesrummet

Tips för att hjälpa dig att skydda din integritet:

• Dela inte den lösenordsskyddade Zoom-möteslänken med någon annan
  • Använd den senaste versionen av Zoom-appen
  • Var medveten om din omgivning och vad som finns bakom dig när du filmas av kameran – din värd och andra gäster kommer att kunna se det
  • Stäng av din mikrofon tills du är redo att tala
  • Var försiktig när du använder gruppchattfunktionen eftersom alla deltagare kommer att kunna läsa vad du publicerar
  • Om du inte vill uppge ditt fullständiga namn till gäster och värdar för din upplevelse kan du ange ett annat handtag eller endast använda ditt förnamn när du loggar in till Zoom
  • Ta inte skärmdumpar eller foton av din värd eller andra gäster utan deras tillåtelse

Undertextning

För att göra det enklare för personer med funktionsnedsättning och andra tillgänglighetsbehov att delta i upplevelser över webben har vi aktiverat funktionen för undertextning i Zoom. Tjänster för undertextning kan tillhandahållas av en värd eller medvärd, Zoom eller tredjepartsleverantörer, och kanske inte är tillgängliga på alla språk.

Strömning i realtid

I vissa fall kan vi strömma upplevelser över webben i realtid med hjälp av plattformar som Facebook, YouTube eller Kaltura. Du kan läsa mer om hur Zoom-möten strömmas i realtid på YouTube och Facebook i Zooms hjälpcenter. Om en Airbnb-upplevelse kommer att strömmas i realtid på en tredjepartsplattform meddelar vi dig innan du bokar.

Var du ska träffa din värd

Du kommer att få en länk för att delta i upplevelsen över webben i din e-postbekräftelse och även i e-postpåminnelsen som skickas innan upplevelsen över webben börjar. Du kan också hitta den i din bokningsinformation som finns på sidan Resor.

Logga in på Zoom minst fem minuter före utsatt tid för att se till att allt fungerar som det ska och att du är i tid för upplevelsen. Det är viktigt att vara medveten om att din värd har möjlighet att avvisa sena gäster och att gäster som anländer sent inte är berättigade till någon återbetalning. Läs mer i vår artikel om gästkompensationspolicyn för upplevelser.

Problem med Zoom

Se till att du har rätt länk för din upplevelse över webben. Om länken inte fungerar, stäng Zoom och prova länken igen. Om det fortfarande inte fungerar kan du skicka ett meddelande till din värd för att kolla om hen har problem med Zoom.

Om Zoom ber dig om ett lösenord kan du skicka ett meddelande till din värd via Airbnb för att be om lösenordet.

Slutligen, om värden inte har några problem, kan du besöka Zooms hjälpcenter.

Sekretess- eller säkerhetsproblem under upplevelsen

Om du stöter på olämpligt innehåll eller har problem med sekretess eller säkerhet under upplevelsen kan du kontakta Airbnbs kundtjänst och rapportera det. Tillhandahåll så mycket information som möjligt så kommer Airbnb att undersöka problemet.