Kontrollera wifi-hastigheten för ett boende

Du vill ha ett boende som inte bara är bekvämt utan även anslutet. För att hjälpa dig att avgöra om ett boende passar dina behov har vissa värdar testat wifi-hastigheten i sitt boende och lagt till detta hastighetsresultat på sitt boendes sida. Värdar kör hastighetstestet via Airbnb-appen och är ansvariga för att se till att wifi-hastigheten som visas på boendets sida är korrekt, tillgänglig i hela boendet och representativ för vad du kan förvänta dig när du bor i boendet.

Hitta wifi-hastigheten

1. Gå till Vad detta boende erbjuder.
  2. Bredvid Wifihittar du nedladdningshastigheten i Mbit/s. Om wifi-hastigheten är högre än 50 Mbit/s kommer du att se Snabbt wifi istället för Wifi.
  3. Gå till Visa alla bekvämligheter och under avsnittet Internet och kontor , bredvid Wifi, kan du se mer information om vilka aktiviteter det finns stöd för vid olika hastigheter.

Förstå resultatet av wifi-hastighetstestet

Hastigheter

Vad det innebär för dig

Ingen hastighet visas

• Värden har inte specificerat hastighetsuppgifterna för sitt boende.

1–6 Mbit/s

• Grundläggande wifi-hastighet.
  • Du kan kolla e-posten och surfa på webben.

7–24 Mbit/s

• Stabil wifi-hastighet.
  • Du kan streama videor i HD.

25–49 Mbit/s

• Bra wifi-hastighet.
  • Du kan strömma video i 4K och delta i videosamtal.

Över 50 Mbit/s

• Wow! Snabb wifi-hastighet.
  • Du kan strömma video i 4K och delta i videosamtal på flera enheter.

Wifi-hastighetstestet mäter endast nedladdningshastigheten så det finns inga specifika detaljer gällande uppladdningshastigheten eller latensen. Du är välkommen att kontakta din värd gällande fler av dessa specifika uppgifter.

Detaljerna om nedladdningshastigheten är endast tillgängliga om värden har kört hastighetstestet via Airbnb-appen och lagt till detta på boendets sida. Hastigheten samlas in vid en tidpunkt och även om värdar kan välja att köra dessa hastighetstester regelbundet är detta inte nödvändigt.

Obs! Wifi-hastigheten under din vistelse kan bero på nätverksförhållanden såsom tillgänglig bandbredd, var du befinner dig samt annan aktivitet som sker på nätverket samtidigt som du använder det.

Hur wifi-hastighet samlas in

M-Labs hastighetstest mäter platsens internetanslutnings nedladdningshastighet – alltså hur snabbt information kan överföras till dig. Det påverkar saker som att titta på videor, överföra stora filer och till och med hur snabbt en webbsida laddas.

Testresultaten beror på ett antal faktorer, inklusive:

• Det specifika nätverket eller utrustningen på platsen
  • Nätverksförhållanden (såsom tillgänglig bandbredd och annan aktivitet som sker på nätverket)
  • Var testservrar är placerade

Läs mer från M-Lab. Om du är värd kan du läsa om hur du testar din wifi-hastighet.