Kan Airbnb stänga av mitt konto?

Airbnb kan, enligt användarvillkoren, utöva sin befogenhet att begränsa, tillfälligt stänga, avaktivera eller avsluta ditt konto.

Ditt konto kan stängas av under en granskning av Airbnbs konton. Kontogranskningar är en del av våra ansträngningar för att upprätthålla vår community-policy, våra användarvillkor och främja ömsesidigt förtroende. Ditt konto kan även komma att avaktiveras eller tills vidare stängas av till följd av ett problem som rapporterats till vår kundtjänst. Airbnb tar säkerhet på största allvar och om vi får en rapport om överträdelse av standarderna för vår community kommer vi att undersöka rapporten och vidta nödvändiga åtgärder.

Även om vårt mål är att tillhandahålla användare med information om åtgärderna vi vidtar för ditt konto kan följande inträffa med eller utan att du meddelas direkt:

• Ditt konto kan stängas av permanent eller tillfälligt.
  • Du kan stängas ute från plattformen, ditt konto eller innehåll, eller från möjligheten att få hjälp från Airbnbs kundtjänst.

Om ditt konto avaktiveras eller stängs av tillfälligt kan eventuella kommande eller godkända bokningar du har, antingen som värd eller gäst, avbokas och du kan sakna rätt till kompensation för bokningar som avbokats som ett resultat av att ditt konto stängts av. Vi kan även:

• Kommunicera med berörda gäster eller värdar att deras bokning har avbokats.
  • Återbetala gäster till fullo, oavsett avbokningspolicy.
  • Kontakta gäster och informera om alternativa boenden som kan finnas tillgängliga.