Erfarna gäster

På Airbnb vill vi hjälpa till att göra värdskapet enklare för alla våra värdar – och vi identifierar alltid sätt att göra vår community så säker som möjligt för alla. Det är därför vi introducerar en ny funktion i vår konfigureringsprocess för annonser: erfarna gäster.

När du skapar din första annons kan du ange att du vill ha en erfaren gäst för din första bokning.

Vi tar hand om resten.

Inställning för erfarna gäster

För ditt första boende har du två alternativ för gäster:

Vilken Airbnb-gäst som helst

• Alla som har ett Airbnb-konto kan boka en vistelse i ditt boende
  • Det finns ett större antal gäster tillgängliga som kan boka ditt boende
  • Du kan få din första bokning tidigare

En erfaren gäst

• Endast erfarna gäster kommer att kunna se och boka din annons
  • Du får extra sinnesro eftersom du välkomnar någon till ditt boende som redan har använt Airbnb och vet hur värdskapet fungerar och vad som kan förväntas av en värd
  • När din första gäst har checkat ut blir boendet automatiskt tillgängligt för alla Airbnb-gäster

Obs! Om din annons publiceras kan du ändra denna inställning genom att gå till Konto > Din första gäst > Alla Airbnb-gäster

Kvalifikationer för erfarna gäster

För att kvalificera sig som en erfaren gäst måste en gäst ha:

• Verifierat ID: Som en del av processen för identitetsverifiering kan vi begära att gäster tillhandahåller Airbnb sitt juridiska namn, adress, officiella ID och/eller annan dokumentation. Läs mer om hur vi verifierar ID-handlingar.
  • Bekräftade betalningsuppgifter: För att kvalificera sig som en erfaren gäst måste kontoinnehavaren ha lagt till en betalningsmetod hos Airbnb. Airbnb stöder olika betalningsmetoder, beroende på i vilket land du har ditt betalkonto.
  • Tre vistelser på Airbnb: Erfarna gäster måste ha slutfört minst tre vistelser på Airbnb – där de har genomfört bokningen.
  • Bra omdömen: Erfarna gäster måste ha bra omdömen om vistelser.

Om bra omdömen

Majoriteten av Airbnbs gäster är respektfulla och väluppfostrade. Förutom att bete sig i enlighet med standarderna för vår community och hälso- och säkerhetskrav, som gäller för alla medlemmar i communityn, måste gäster som vistas i boenden på Airbnb uppfylla följande gäststandarder:

• Respektera omgivande grannskap
  • Respektera boenden
  • Respektera värdars regler

Gäster som nyligen har brutit mot Airbnbs policyer – eller husregler som fastställts av värdar – kvalificerar sig inte som erfarna gäster. Läs mer om hur vi stärker vårt engagemang för standarder för vår community.

Obs! Status som erfaren gäst innebär inte ett godkännande av gästen från Airbnb.